Klanttevredenheid

Betrouwbaarheid en usabilitytests: wat niemand je vertelt


Een usabilitytest kan je veel inzicht geven over bijvoorbeeld een nieuwe feature op je website. Maar hoe zorg je dat zo’n test objectief is en dat je je niet door je proefpersonen of jezelf op het verkeerde been laat zetten? Ik neem je mee in de vijf...

Self-service

5 redenen om in kennisbeheer te investeren


Zie je je servicedesk elke dag met de handen in het haar zitten? Hoe ga je deze drukte als teamleider verhelpen? Met dit blog leg ik uit wat kennisbeheer is en waarom je dit kunt inzetten.

Klanttevredenheid

Customer Effort Score als voorspeller voor klantloyaliteit


In mijn blog van februari dit jaar heb ik over de Customer Effort Score (CES) geschreven. Nu is de CES door Gartner erkend als een excellente indicator voor of klanten weer bij je zullen kopen, en of ze voor goede mond tot mond reclame zorgen. De CES is dan...

Klanttevredenheid

Een usabilitytest opzetten in 10 stappen


Wil je weten of jouw ontwerpen ook echt aanslaan bij je gebruikers? Maak gebruik van usabilitytesting waar je één op één met je gebruiker door je product heen loopt. Hoe je dat doet? Volg deze 10 stappen van usabilitytesting.

Video

SEE 2018 terugkijken?


Wil je graag inspiratie krijgen hoe innovaties jouw dienstverlening kunnen verbeteren? Op het event SEE 2018 zijn meerdere innovaties in combinatie met service management de revue gepasseerd. Kijk de video voor een impressie van het event SEE 2018.